вторник, 14 април 2015 г.

За всеки случай

В този пост съм събрала новите хартиени и текстилни творения от последните няколко празника.
По случай китайската Годината на Овцата успях да открия красив оригами модел, който може да бъде талисман за всеки дом.


За празника на Св. Валентин ми се искаше да направя нещо различно и освен множеството картички, успях да претворя една интересна рамка за снимка на любимия човек... или животно :).


И двете оригами форми взех готови от любимата ми вече Лейла Торез - http://www.origamispirit.com/2015/01/origami-sheep/, а с хартията може много да се импровизира.
Следващия празник, който си заслужаваше усилията беше 8-ми март и за него направих букет от хартиени рози, които да останат дълготраен спомен. Разбира се те могат да се ползват при всеки случай и са много лесни за изработка.
Хартиени и текстилни цветя можете да намерите навсякъде в интернет, като можете да ги приложите както на дрехи, така и в интериора или за декорация на събития.


С цветя можете да отпразнувате Цветница или да украсите за Великден. 
В опита ми за цветни великденски венци този път ми помогна една приятелка с нейния запас от цветни филцови листчета, а ми попречи отново любимото ми коте, което винаги си мисли, че моите ръкоделия са негови играчки. 





 За изработката на някои от цветята ми хрумна да използвам дори разноцветни хартиени формички за мъфини и те се оказаха много подходящи с нагънатия си релеф.
 Но да си призная не се придържах точно към модела образец  http://www.classic-play.com/family-ties-make-paper-daffodils-with-your-kids/, а там материалите са още по-нестандартни!
Пожелавам красиви и забавни идеи на всички!


1 коментар: