сряда, 28 март 2012 г.

Баба Марта

       Като настъпи месец март ми става едно хубавооо, ...защото... има много красиви празници и идва пролеттта.
След много години се надявам да стана една истинска Баба Марта, та отсега тренирам и всяка година се опитвам да измисля нов модел мартенички - не много сложни, за да мога да напреда на всички приятели, но и интересни, за да ги зарадват и "зачервят":).


Напоследък забелязвам чудни вълнени творения и реших да опитам тази техника - мокра ( със сапун и вода ) и суха ( със специална игла ). Вълната се оказа много приятна за работа и има много топло излъчване - идеално за зимата, а за цветовете да не ви говоря.
 В работата много ми помагаха домашните любимци - котката Катя доброволно дари няколко снежно бели вълма - станаха много финни сърчица. С едно мъжка ръка цяла вечер сукахме червено-бялото шнурче, а Катя подреждаше кълбенцата неуморно. 
Мислех да направя вълнени цветя - кокичета, минзухари, теменужки и иглики, но накрая  реших просто да помогна с раззеленяването... на Пролетта.
Ето и няколко от познатите обички, който стават и за празнични в определени дни :)
Другото ми вдъхновение дойде от малчуганите, които най-много се радват на мартеничките.
С тази малка детска серия се надявам да накарам децата да се заинтересуват от стария модел играчки - плетени и парцалени - естествени, красиви и собственоръчно направени.
 И дано скоро да видим цветове и птички :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар