петък, 31 август 2012 г.

United Colors of Origami

 Август е любимият ми месец, защото имам рожден ден и е лято :)
Много съм благодарна на верните ми приятели, които ме дариха с тази страхотна книжка и още много други красоти, усмивки и приятната си компания. С тази "Оригами енциклопедия" се чувствам вече просветена оригамена деятелка. Оказа се, че повечето неща, които правя си имат имена - видове сгъвки, форми, та дори и материалите за оригами са доста добре класифицирани. Аз без да искам съм започнала моя оригами опит с правилната хартия за обучение - амбалажната :).


Но смея да отбележа, че след дълги опити, вече стигнах до истинската оригами хартия, която има несравними качества на цвета и еластичноста.
Любимият ми източник е книжарница "Слънчоглед" 
без която нямаше да съществуват повечето мои творения. 



Това пликче с малки цветни листчета осигури материал за много свежи летни модели и тепърва ще участва в учебна работилница за оригами през есента в кафе-галерия "+Това"
В момента обаче на преден план е бурната подготовка на нови модели за творческия базар "Handmade Day" в гр.Пловдив на 8.09.2012г.


                               





Част от моделите са познати в други цветове, а други са съвсем пресни и вдъхновени от  "Оригами енциклопедия", от есента и от Ник Робинсън :)
...и вярвате или не, има и толкова лесни модели оригами фигурки, че дори моята котка ги прави с малко повече концентрация :).


четвъртък, 2 август 2012 г.

lime time


Цветовете са особенно вдъхновяващи през лятото и създават множество приятни асоциации.
Може да звучи невероятно, но ми се исква лимонова торта, когато нося ярко жълто-зелено върху себе си или ми се пие коктейл Мохито, за да постигна пълна хармония :).
Ето защо добавих към представянето на новите модели оригамени обички и няколко приятни допълнения.


Въпреки че модните тенденции налагат ярки изкуствени цветове, в природата се срещат доста подобни нюанси, които са сигнал за ... опастност!
 С ярките розови и жълтозелени оригамени обици може би и вие ще привлечете желаната жертва :) и ще бъдете екзотиката на градската джунгла.

Пожелавам много цветове, свежест и наслада в летните дни.